Kasım 05, 2014

Ayşe Teyze

Bugün evin Ayşe teyzesiyim, evi köşe bucak temizleyip bir de akşam yemeği için dolma yaptım, ütü için çamaşır makinasının bitmesini beklerken Ayşe Teyze geldi aklma ve onun için yazmak istedım bu sefer.
Ayşe Teyze hayatımıza 2002 yılında Derin ile birlikte girdi,  yeni doğum yapmış hormonların emrinde bir anne olarak ilk gördüğümde ben bu kadına mı bırakacağım çocuğumu diye ağlamıştım çünkü ondan bir önceki aday üniversite mezunu 45 yaşlarında iki büyük çocuk annesi çok hoş bir hanımdı ve biz zamanında geri dönüş yapmadığımiz için başkası ile anlaşmıştı.

Ayşe Teyze ise çiçekli uzun eteği , baş örtüsü , terlikleri ile bambaşka idi. Fakat diğer adaylardan farklı olarak görüşmeye geldiğinde şartları konuşmak yerine Derin'i sevmeyi tercih etmişti ve ne dersek siz bilirsiniz diyordu.12 yıl boyunca da hep siz bilirsiniz dedi, bir kere para konuşamadık kendisi ile , bir kere olsun parasını elden almak istemedi, hep rahatsızlık duydu para ile ilgili işlerden. Ama bayramlarda , doğum günlerinde hiç ihmal etmedi Derin'in harçlığını .
12 yıl boyunca bize hem anneanne oldu, hem aşçı, hem çocuğumuza baktı sanki öz torunu gibi hem evimize. Hatta zaman zaman bizde kalan hasta kayınvalidemle bile ilgilendi.
Öyle güzel yemekler yaptı ki şişmanlatti bizi, herşeyi yiyecek bu çocuk dememe rağmen hep Derin'e sevdiği yemeklerle arka çıkıldı.
Eger Derin'e kızmışsam sinirim geçene kadar gitmedi bekledi, bak ben gidince iyi davran çocuğuma diye tembih edildi. 
Mercimekli köftelerinden , zeytinyağlı sarmalarından kimler tatmadı kimler: iş arkadaşlarım , komşularım, hatta Derin'in servis şöförleri bile.
Derin ondan sevgiyi öğrendi ve kocaman sevilmeyi.

Ve Moskova'ya gelirken ben niye daha önce bırakmadım Derin'i bilemedim ayrılığın bu kadar zor olacağını diye ağladı.

Ve biz de söz verdik, her gelişimizde onu göreceğimize..








2 yorum:

  1. oyle anlattın oyle gözümde canlandı ki şimdi kapıdan ona benzer bir kadın girse boynuna sarılacağım sanki.. ayşe teyzeye benden de selam söyle..

    YanıtlaSil
  2. Söylerim tabii sevgili Nilgün , aslında izin alırsam onu yazmak isterim, zorlu sınavları olan kocaman kalpli bir kadın o

    YanıtlaSil