Mart 11, 2015

Örgü çiçek


Gecenin  bir yarısı pinterest'te görüp, hadi bir deneyeyim dedim. Elde yanlızca üç renk var, ortaya bu çıktı, bloğun sahibi fotolarla muhteşem bir anlatım yapmış. Ben de bu arada bir çok terimi anlamış oldum, sanırım artık fotolar olmadan da açıklamalardan model çıkarabilirim :)

Peki bu kocaman çiçekle ne yapacağım? Bir taç üzerine yerleştirebilirim, ya da bir yaka süsü olabilir ya da çıkıp ağaçları süsleyebilirim, ya da.....bilmiyorum.

Sabaha aklıma güzel bir fikir gelebilir, şimdi biraz gece atıştırması ve kitap zamanı


Evde güzel bir peynir ve ekmek varsa daha ne ister insan, ama bu gece atıştırmalarını alışkanlık haline getirmemek lazım.


Kitap uzun süredir okumak istediğim bir yazar Ursula K. Le Guin'e ait . Bilimkurgu edebiyatında  çok önemli bir yere sahip olan Le Guin bu eserinde dünyamıza çok benzeyen fakat cinsel kimliğin bir statü ya da güç aracı olarak kullanılmadığı , kişilerin yılın belli dönemlerinde o anki hormonal durumlarına göre kadın ya da erkek olduğu bir gezegen kurgulamış. Muhteşem hayal gücü, yepyeni bir dünya tasviri ve bir dolu terimle başlangıçta içine dalmakta zorlandığım kitap ilerledikçe keyifli hale gelmeye başladı.

Gece uzun, benim uykum ve sabaha verilmiş bir sözüm yok, ama siz erken kalkacaklar yatın artık gecenin 01:00 oldu.



7 yorum:

  1. merhabalar sevgili Deniz, çiçek çok guzel bence duz renkli bir kirlente belki bikaç arkadasiyla misafir oluverirler , takipteyim bundan sonra vaktin olur merak edersen bana da beklerim.hosçakal.
    Sulti's
    http://asulti2000.blogspot.fr/

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, evet kırlent güzel fikir. Bloğunuzu okumaya başladım , sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Yaka süsü güzel olabilir, ya da şapka, bere tarzı bir şeyin üzerine de hoş olur sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben toka için yola çıkmıştım ama biraz büyük oldu. Bere olabilir evet, önümüzdeki kışa artık, 2 gündür muhteşem bir güneş var burada ;))

      Sil
  4. Çiçek öyle güzel ki, nereye koysan olur ;) Ellerine sağlık :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, yenileri yakında. Henüz ağaçlar değil ama ben çiçeklemndim, bahar geldi :)))

      Sil
  5. Örgüden anlamam ama peynir ekmek güzel göründü, birde çay varsa ne ala. Asıl kitap dikkatimi çekti. Ama benim okuma listemde şu an Haruki Murakami var. Bugün DR da Strange Library'yi gördüm. Önce senin verdiklerin...Afiyet olsun, herkese selamlar...

    YanıtlaSil