Haziran 30, 2015

Soğan böreği@Moscow


Un, yağ, soğan, salça ,kuru nane, tuz. Allahım ıssız adada kalsak bile bizi soğansız , unsuz bırakma diye dua ediyordu kız kardeşim  böreğin bitiminde :))
Moskova'daki son günlerimizde bize eşlik etmek için geldiler kardeşim ve eşi. Ankara'lı damadımız annemden öğrendiği hamur açma tekniği ile hamurun başına , kardeşim soğan kavurma işine girişti. Ve uzun süredir artık annemin gücü yetmediği için hazır yufka ile yaptığı böreği orijinal tarifi ile açarak yaptılar. Pişen böreğin ortası açılıp bolca üzüm sirkesi döküldü ve koparılan parçalar ortadaki sirkeye batırılarak yendi. Tam bir şenlik ve şimdi tekrar un ve şekerden arınmaya dönüş, börek mi o metabolizmayı şok etmek için yoksa hiiiç işimiz olmaz :))




10 yorum:

  1. ooo ne güzel imece usulü hem yerken hem yaparken eğlenmek..
    keyfiniz bol olsun... ♥

    YanıtlaSil
  2. merhaba canım blogunu yeni keşfediyorum bayıldım severek takip edicem :) bende bloguma beklerim tatlım http://fundanndunyasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Çoook özür dileyerek itiraf ediyorum ki, bir adet huni istiyorum yazıma yaptığın yorumu cepten yayınlayayım derken sildim. :( Çok üzüldüm. Pek de güzeldi yorumun ustalı mustalı. Üşenmezsen tekrar yazabilir misin pliiiz?! :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huniliye her gün başka bayram, acep ne yazmıştım.

      Sil
  4. Bu soğanlı börekten eşimin kız kardeşi yapmıştı bi sefer. Kardeş o nasıl bi lezzetti. Pırasalısını da pek bi severim şahsen. Ama soğanlı deyince sanki boş olucakmış gibi geliyo ya, tam tersi, çok lezzetli olmuştu valla. E hadi bakalım arınmışınızdır artıkın baya olmuş yiyeli. Hincik bi daha yapıp, beni de davet edebilüsünüz madem çok istiyosunuzzzz... :P :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çık gel, bu börek ortadan paylaşınca lezzetli zaten :)

      Sil
  5. çok tatlı yazmışsınız yaaaa. bloguma hoşgeldiniz. görüşürüz ki yineeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süredir takipteyim sizi, sessiz takipçi :)

      Sil
  6. Bizimkilerin böreği :) en sevdiğim...Evin çokk güzel..güle güle oturun..bu arada nerelerdesin Deniz? Özledik....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'dayım Sertaç, burada zaman daha hızlı akıyor yetişemiyorum hiç birşeye

      Sil