Mayıs 03, 2015

3 Mayıs


20 dereceleri gördük bir birkaç gün önce ama bugün yine 10 derece montlara geri dönüş yaptık. Gökyüzünden simsiyah bulutlar geçiyor, arada fena yağmur bırakıyorlar. Yağmur diner dinmez kendimizi sokaklara atıyoruz. Mis gibi kokuyor her yer, çiçeklenen ağaçlardan gelen kokularla.

Burası bir kaldırım , adeta 4 şerit 2 bisiklet 2 yaya yolu , hemen yanında ise 2 şerit kaldırımdan daha dar araba yolu yer almakta. Geceleri bisiklet yolunun hemen 2 tarafında yola çakılmış kırmızı lambalar yolu aydınlatmakta, yani burada yürüyüşte bisiklet de çok keyifli. Bakmayın şimdi böyle boş yakaladığıma güzel havalarda hareketli bir sokak bu.


Yürürken fotoğraf çekmeye devam, bu küçücük pencerelerin arkasında banka var, eski binaların hepsi böyle soğuğa karşı küçük pencereleri var ve bu pencerelerin arkasında bazen bir kafe, bazen banka, bazen süpermarket saklı


Bu da bir lokanta


Yolumuzun üzerinde bir de ilginç mimarisi ile Fransız büyükelçiliği yer almakta, binanın tamamını çekebilmek için yolun karşısına geçmem gerekli ama tam önünden geçen yol sekiz şeritli ana yollardan biri ve bir alt geçit bulmadan geçmek imkansız. Burada ana yolları geçebilmek için alt geçitleri kullanmanız gerekiyor , ara yollarda ise yayalara çok saygılılar, kaldırımın kenarına geldiğiniz anda hemen duruyorlar yani aynı memleketimdeki gibi :) Fakat yayalarda hızlı hızlı geçiyorlar , yani iki yönlü bir saygı mevcut. Burada buna alışınca Istanbul'da da bir iki defa deneyeyim dedim, kaldırıma yaklaşınca daha hızlandı gelen arabalar yol verdiğim yayalar ise o kadar yavaş geçtiler ki diğer arabaların kibar kornalarına maruz kaldım. 
Yarın burası resmi tatil, gezmelere devam


3 yorum:

  1. Ne kadar güzel memleket cidden imreniyorum size Deniz Hanım. Dilerim yeniden gitmek nasip olur bana da :)

    YanıtlaSil
  2. Kısa süreli iyi de, kışı çok zor Dilek. Umarım yine gelirsin.

    YanıtlaSil