Un, yağ, soğan, salça ,kuru nane, tuz. Allahım ıssız adada kalsak bile bizi soğansız , unsuz bırakma diye dua ediyordu kız kardeşim böreğin bitiminde :))
Moskova'daki son günlerimizde bize eşlik etmek için geldiler kardeşim ve eşi. Ankara'lı damadımız annemden öğrendiği hamur açma tekniği ile hamurun başına , kardeşim soğan kavurma işine girişti. Ve uzun süredir artık annemin gücü yetmediği için hazır yufka ile yaptığı böreği orijinal tarifi ile açarak yaptılar. Pişen böreğin ortası açılıp bolca üzüm sirkesi döküldü ve koparılan parçalar ortadaki sirkeye batırılarak yendi. Tam bir şenlik ve şimdi tekrar un ve şekerden arınmaya dönüş, börek mi o metabolizmayı şok etmek için yoksa hiiiç işimiz olmaz :))
ooo ne güzel imece usulü hem yerken hem yaparken eğlenmek..
YanıtlaSilkeyfiniz bol olsun... ♥
Çoook özür dileyerek itiraf ediyorum ki, bir adet huni istiyorum yazıma yaptığın yorumu cepten yayınlayayım derken sildim. :( Çok üzüldüm. Pek de güzeldi yorumun ustalı mustalı. Üşenmezsen tekrar yazabilir misin pliiiz?! :/
YanıtlaSilHuniliye her gün başka bayram, acep ne yazmıştım.
SilBu soğanlı börekten eşimin kız kardeşi yapmıştı bi sefer. Kardeş o nasıl bi lezzetti. Pırasalısını da pek bi severim şahsen. Ama soğanlı deyince sanki boş olucakmış gibi geliyo ya, tam tersi, çok lezzetli olmuştu valla. E hadi bakalım arınmışınızdır artıkın baya olmuş yiyeli. Hincik bi daha yapıp, beni de davet edebilüsünüz madem çok istiyosunuzzzz... :P :)
YanıtlaSilÇık gel, bu börek ortadan paylaşınca lezzetli zaten :)
Silçok tatlı yazmışsınız yaaaa. bloguma hoşgeldiniz. görüşürüz ki yineeee :)
YanıtlaSilUzun süredir takipteyim sizi, sessiz takipçi :)
SilBizimkilerin böreği :) en sevdiğim...Evin çokk güzel..güle güle oturun..bu arada nerelerdesin Deniz? Özledik....
YanıtlaSilİstanbul'dayım Sertaç, burada zaman daha hızlı akıyor yetişemiyorum hiç birşeye
Sil